Gå videre til hovedindholdet

Blåbærdrømme❤️

Forleden lavede jeg denne lille treat til min og Lille V's mødregruppe. Den blev taget godt imod så derfor skal den da også herind😊



OBS: 
Til denne skal der kun bruges 1 bund så opskriften på 1-2-3-4 yellow cake kan med fordel halveres😊

1-2-3-4 yellow cake

Giver 1 hel høj kage eller kan laves som flere separate bunde/lag (max 4), hvilket dog forlænger bagetiden medmindre du har flere ens springforme. 

Kagen er en mellemting mellem de klassiske lagkagebunde, sandkage og mazerin - bare uden marcipan.. Lækker, sød og svampet! 

2½ dl blødt smør
5 dl sukker
4 æg
1 tsk. salt
7½ dl sigtet hvedemel
2 tsk. bagepulver
2½ dl mælk
Korn fra 1 stang vanilje

Rør smør og sukker blødt og luftigt.
Tilsæt æggene ét af gangen.
Bland vaniljen sammen med mælken i en anden skål. 
Tilsæt skiftevis den tørre og den våde blanding til æggeblandingen.
Smør en 20cm. springform med smør og drys med mel. Bank det overskydende mel af formen.
Kagedejen deles nu i lige store portioner til det antal bunde du ønsker (max 4)
Første portion hældes i springformen og bages ca. 20-25 min ved 180 grader. 
Herefter gentages  processen med de to resterende portioner dej.
Lad bundene køle helt af.

Blåbærskum

200g blåbær
1/2 dl sukker
Smag til med et par dråber citron
2 dl piskefløde
Hele blåbær til pyntning.

Skyl bærene og lad dem småkoge sammen med sukker til sukkeret er opløst 15-20 min. 
Smag til med lidt citron og lad det køle lidt af.
Blend bærene til en fin kompot. 
Når bær kompotten er helt afkølet blandes kompotten med den piskede flødeskum. 

Sammenlægning og pyntning

Læg din 1-2-3-3 yellow cake bund på et fad. Fyld din skum på en sprøjtepose og fordel på bunden. Alternativt kan den sagtens bare smøres ud på bunden. Pynt med friske blåbær og server!

Velbekomme❤️


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Verdens bedste: Banankage

Sejr spurgte allerede imorges om ikke godt vi kunne lave banankage sammen  i dag og sådan en skøn opfordring kan jeg ikke stå for. Ikke kun fordi  banankage er en fantastisk kage, men mest af alt fordi jeg synes at det er helt fantastisk at Sejr er  blevet så glad for at bage kager og jeg dermed også har fået en kagespiser mere her i huset - endelig. Jeg vil være helt ærlig - jeg GIDER ikke opfinde den dybe tallerken når det kommer til banankage. Jeg gør derfor som jeg plejer at gøre - googler en opskrift ud fra min filosofi om at hvis man vil have det bedste skal man søge på - VERDENS BEDSTE. Det har indtil nu kun givet mig de skønneste opskrifter fundet både her og der i opskriftkartoteker og på blogs.  Denne gang har jeg fundet Verdens bedste banankage hos  Mi Confesión . Find opskriften på hendes blog eller snup den lige her: Verdens bedste banankage 2 dl sukker 2 tsk vanillesukker 3 æg 2 dl hvedemel 1 tsk bagepulver 100 g smør 2 bananer 100 g mørk chokolade  (ell

Verdens bedste blåbæris!

For nogle år siden holdt vi 4+1=5års fødselsdag for vores to ældste børn og i den forbindelse holdt vi en kæmpe is-fest. Jeg tror jeg fik lavet hen ved 8 forskellige slags is, som blev serveret med hjemmelavede isvafler, flødeskum, syltetøj og hele moletjavsen. Det var et kæmpe hit og en af de is manden til stadighed har sukket efter var blåbærisen! Derfor var det jo lige til højre benet at nogle af de lækre blåbær vi netop har plukket på ferien i Sverige, skulle bruges til netop denne is som smager helt fantastisk. Jeg kan ikke huske hvor jeg har opskriften fra men her kommer den: 1 stang vanilje 4 æggeblommer 100g flormelis 175g lækre blåbær (gerne de rigtig som er røde indeni) 2 dråber citronsaft 3 dl piskefløde fra en munter malkeko Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk vanilje og æg i en skål sammen med flormelis. Sæt blandingen over et vandbad og pisk til cremen tykner. Tag cremen af og fortsæt med at piske til den er næsten kold. Kog blåbær og sukker

Luksus havregrød❤️

  Herhjemme spiser ungerne og jeg sommetider havregrød til morgenmad - som det sikkert sker i mange andre danske hjem😊.  Normalt spiser vi den med kanelsukker og smør, men i dag blev den peppet op med sød banan og chokolade og lækre friske hindbær. Rigtig lækker kombinationen.  Havregrød kan laves på mange måder - med vand eller mælk eller begge dele og mælken kan være alt fra minimælk til sødmælk. Sågar kan den laves i mikroovnen!  Jeg laver dog min i gryde og ALTID med sødmælk! Jeg arbejdede engang i hjemmeplejen og der fik jeg et tip af en sød gammel borger jeg plejede, om at havregrøden skal piskes godt igennem med et piskeris når den laves! Så det gør jeg og så blir den dejlig og luftig. Her kommer opskriften👇 2 dl havregryn (fine eller grove) 2-3 dl sødmælk fra en mega sød ko 1/2 tsk salt Tern af en halv frisk banan Ca.1-2 tern Revet mørk chokolade 5-7 friske hindbær (eller andre bær) Bland gryn og mælk til en tynd grødet masse. Varm op under konstant piskning til grøden er tyk