Forleden lavede jeg denne lille treat til min og Lille V's mødregruppe. Den blev taget godt imod så derfor skal den da også herind😊
OBS:
Til denne skal der kun bruges 1 bund så opskriften på 1-2-3-4 yellow cake kan med fordel halveres😊
Til denne skal der kun bruges 1 bund så opskriften på 1-2-3-4 yellow cake kan med fordel halveres😊
1-2-3-4 yellow cake
Giver 1 hel høj kage eller kan laves som flere separate bunde/lag (max 4), hvilket dog forlænger bagetiden medmindre du har flere ens springforme.
Giver 1 hel høj kage eller kan laves som flere separate bunde/lag (max 4), hvilket dog forlænger bagetiden medmindre du har flere ens springforme.
Kagen er en mellemting mellem de klassiske lagkagebunde, sandkage og mazerin - bare uden marcipan.. Lækker, sød og svampet!
2½ dl blødt smør
5 dl sukker
4 æg
1 tsk. salt
7½ dl sigtet hvedemel
2 tsk. bagepulver
2½ dl mælk
Korn fra 1 stang vanilje
Rør smør og sukker blødt og luftigt.
Tilsæt æggene ét af gangen.
2½ dl blødt smør
5 dl sukker
4 æg
1 tsk. salt
7½ dl sigtet hvedemel
2 tsk. bagepulver
2½ dl mælk
Korn fra 1 stang vanilje
Rør smør og sukker blødt og luftigt.
Tilsæt æggene ét af gangen.
Bland vaniljen sammen med mælken i en anden skål.
Tilsæt skiftevis den tørre og den våde blanding til æggeblandingen.
Smør en 20cm. springform med smør og drys med mel. Bank det overskydende mel af formen.
Kagedejen deles nu i lige store portioner til det antal bunde du ønsker (max 4)
Første portion hældes i springformen og bages ca. 20-25 min ved 180 grader.
Herefter gentages processen med de to resterende portioner dej.
Tilsæt skiftevis den tørre og den våde blanding til æggeblandingen.
Smør en 20cm. springform med smør og drys med mel. Bank det overskydende mel af formen.
Kagedejen deles nu i lige store portioner til det antal bunde du ønsker (max 4)
Første portion hældes i springformen og bages ca. 20-25 min ved 180 grader.
Herefter gentages processen med de to resterende portioner dej.
Lad bundene køle helt af.
Blåbærskum
200g blåbær
1/2 dl sukker
Smag til med et par dråber citron
2 dl piskefløde
Hele blåbær til pyntning.
Skyl bærene og lad dem småkoge sammen med sukker til sukkeret er opløst 15-20 min.
Smag til med lidt citron og lad det køle lidt af.
Blend bærene til en fin kompot.
Når bær kompotten er helt afkølet blandes kompotten med den piskede flødeskum.
Sammenlægning og pyntning
Læg din 1-2-3-3 yellow cake bund på et fad. Fyld din skum på en sprøjtepose og fordel på bunden. Alternativt kan den sagtens bare smøres ud på bunden. Pynt med friske blåbær og server!
Velbekomme❤️
Kommentarer
Send en kommentar