For lidt tid siden lavede jeg en skøn solbær-sirup-saft og nu blev det endelig tid til at bruge noget af den. I går lavede jeg derfor solbær-vanilje flødeis og jeg kan love dig for at de blev gode - bløde og cremede og smæk fyldt med dejlig smag fra solmodne solbær... Mums!
Her kommer opskriften (9 ispinde str. magnum)
5 dl fløde
2 dl mælk
150 g sukker
3 æg
Vaniljekorn fra en hel vaniljestang
Ca. 2 - 2½ dl solbærsirup
Bland det hele undtagen solbærsiruppen i en gryde.
Lad det varme langsom op under omrøring/piskning til massen tykner og bliver cremet.
Vaniljecremen skal være præcis 85 grader. Har du ikke et madtermometer er tommelfingerreglen, at du skal tage den af varmen når de første små bobler melder sig i cremen.
Hæld massen over i en kold beholder og dæk med film (læg filmen helt ned ovenpå ismassen så undgår du kondensvand). Stil den på køl og vent til vaniljecremen er helt kold.
Nu køres din vaniljecreme på din ismaskine. Når isen er begyndt at blive lidt fast, tilsættes den kolde solbærsirup. Kør isen færdig på maskinen og fyld i forme. Dryp evt. lidt sirup på toppen og kør det rundt med en tandstik. Så får du det smukkeste mønster i isen.
Her kommer opskriften (9 ispinde str. magnum)
5 dl fløde
2 dl mælk
150 g sukker
3 æg
Vaniljekorn fra en hel vaniljestang
Ca. 2 - 2½ dl solbærsirup
Bland det hele undtagen solbærsiruppen i en gryde.
Lad det varme langsom op under omrøring/piskning til massen tykner og bliver cremet.
Vaniljecremen skal være præcis 85 grader. Har du ikke et madtermometer er tommelfingerreglen, at du skal tage den af varmen når de første små bobler melder sig i cremen.
Hæld massen over i en kold beholder og dæk med film (læg filmen helt ned ovenpå ismassen så undgår du kondensvand). Stil den på køl og vent til vaniljecremen er helt kold.
Nu køres din vaniljecreme på din ismaskine. Når isen er begyndt at blive lidt fast, tilsættes den kolde solbærsirup. Kør isen færdig på maskinen og fyld i forme. Dryp evt. lidt sirup på toppen og kør det rundt med en tandstik. Så får du det smukkeste mønster i isen.
Kommentarer
Send en kommentar