Jeg har lavet solbærsirup - dvs. jeg forsøgte egentligt at lave saft, men den fik mere sukker end den skulle og så kom den til at koge lidt for længe - ca. 2 timer mere end opskriften sagde.
Opskriften er gammel - helt tilbage fra 1903 af Agnes Werner. Jeg har fået bogen da vi ordnede min mormors hjem, inden hun flyttede på plejehjem. Den er så fin og har de skønneste opskrifter på for længst glemte retter. Tænk at den er lavet til en husholdning med en indtægt på 1200kr om året! Heraf gik halvdelen på mad! I dag går det meste af vores indtægt på bolig.. sjovt som tingene ændre sig.
Hvorom alting er så var udgangspunktet altså solbær saft men resultatet blev sirup - men en god en!
Her kommer opskriften
Solbær
Syltesukker - 500g pr liter
Eddike - 1 spsk. eddike
Kom bærerne i en gryde med vand så de er dækkede.
Kog til alle bær er sprungne og saften er dejlig rød - ca. 30 min.
Kør saften gennem en sigte og kom saften i en ren gryde.
Tilsæt sukker og eddike.
Lad saften småkoge i ca. 2 timer.
Smag evt. til med ekstra sukker hvis du synes den er for "frisk".
Saftsiruppen bør nu være flydende men lidt tyk i konsistensen som en sirup.
Jeg har haft blandet min med vand og med rette blandingsforhold er den en dejlig drik. Jeg har dig også brugt den som sirup til mine hjemmelavede solbær-vanilje fløde is og DET var et hit!
Opskriften er gammel - helt tilbage fra 1903 af Agnes Werner. Jeg har fået bogen da vi ordnede min mormors hjem, inden hun flyttede på plejehjem. Den er så fin og har de skønneste opskrifter på for længst glemte retter. Tænk at den er lavet til en husholdning med en indtægt på 1200kr om året! Heraf gik halvdelen på mad! I dag går det meste af vores indtægt på bolig.. sjovt som tingene ændre sig.
Hvorom alting er så var udgangspunktet altså solbær saft men resultatet blev sirup - men en god en!
Her kommer opskriften
Solbær
Syltesukker - 500g pr liter
Eddike - 1 spsk. eddike
Kom bærerne i en gryde med vand så de er dækkede.
Kog til alle bær er sprungne og saften er dejlig rød - ca. 30 min.
Kør saften gennem en sigte og kom saften i en ren gryde.
Tilsæt sukker og eddike.
Lad saften småkoge i ca. 2 timer.
Smag evt. til med ekstra sukker hvis du synes den er for "frisk".
Saftsiruppen bør nu være flydende men lidt tyk i konsistensen som en sirup.
Kommentarer
Send en kommentar