Gå videre til hovedindholdet

Om mig

 Tikilluarit - Velkommen til my arctic bakery

Det arktiske i my arctic bakery består i alt sin enkelthed i at jeg bor i Nuuk - en arktisk hovedstad og så elsker jeg bare at bage og lave søde ting og sager. 

Her vil jeg dele opskrifter på masser af brød, kager og andre søde sager. Jeg finder min inspiration mange steder og sommetider lave mine helt egne lækkerier. Hvem ved om der sniger sige en arktisk specialitet ind her og der.

Det er ikke her du finder stærke ideologier om kulhydrater, gluten, minimælk eller økologi. Jeg vil selvfølgelig ikke udelukke, at der sniger sig en enkelt opskrift ind med  øko - minimælk og skyr  fra slanke køer, men langt det meste vil indeholde fuldfed fløde fra gavmilde køer og masser af smør og ikke mindst sukker! Det er bare det der smager bedst! Når det er sagt så bor jeg på Grønland hvor en liter fly-frisk mælk koster knapt 50 kr så de fleste af mine opskrifter med mælk laver jeg alligevel med langtidsholdbar mælk.

Altså med mindre det er flødeskum til lagkager - her ofre jeg gerne 40kr for en halv liter dansk frisk piskefløde.

Denne blog har tidligere heddet is og søde sager og handlede primært om is. Jeg elsker is og har stadig store drømme i den retning. Dog må jeg indse at den blog har ligget stille lidt for længe så derfor blev det til - my arctic bakery i stedet. Så må vi se hvad fremtiden byder på.

Når jeg ikke forkæler min familie og venner med kager og søde sager,  arbejder jeg som Specialkonsulent på Nuuk Affaldscenter hvor jeg arbejder indenfor affalds- og miljøområdet.

Men nok om det - nu skal der bages.

Takuss - Vi ses!


Kærlig hilsen
Mia

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Verdens bedste: Banankage

Sejr spurgte allerede imorges om ikke godt vi kunne lave banankage sammen  i dag og sådan en skøn opfordring kan jeg ikke stå for. Ikke kun fordi  banankage er en fantastisk kage, men mest af alt fordi jeg synes at det er helt fantastisk at Sejr er  blevet så glad for at bage kager og jeg dermed også har fået en kagespiser mere her i huset - endelig. Jeg vil være helt ærlig - jeg GIDER ikke opfinde den dybe tallerken når det kommer til banankage. Jeg gør derfor som jeg plejer at gøre - googler en opskrift ud fra min filosofi om at hvis man vil have det bedste skal man søge på - VERDENS BEDSTE. Det har indtil nu kun givet mig de skønneste opskrifter fundet både her og der i opskriftkartoteker og på blogs.  Denne gang har jeg fundet Verdens bedste banankage hos  Mi Confesión . Find opskriften på hendes blog eller snup den lige her: Verdens bedste banankage 2 dl sukker 2 tsk vanillesukker 3 æg 2 dl hvedemel 1 tsk bagepulver 100 g smør 2 bananer 100 g mørk chokolade  (ell

Verdens bedste blåbæris!

For nogle år siden holdt vi 4+1=5års fødselsdag for vores to ældste børn og i den forbindelse holdt vi en kæmpe is-fest. Jeg tror jeg fik lavet hen ved 8 forskellige slags is, som blev serveret med hjemmelavede isvafler, flødeskum, syltetøj og hele moletjavsen. Det var et kæmpe hit og en af de is manden til stadighed har sukket efter var blåbærisen! Derfor var det jo lige til højre benet at nogle af de lækre blåbær vi netop har plukket på ferien i Sverige, skulle bruges til netop denne is som smager helt fantastisk. Jeg kan ikke huske hvor jeg har opskriften fra men her kommer den: 1 stang vanilje 4 æggeblommer 100g flormelis 175g lækre blåbær (gerne de rigtig som er røde indeni) 2 dråber citronsaft 3 dl piskefløde fra en munter malkeko Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk vanilje og æg i en skål sammen med flormelis. Sæt blandingen over et vandbad og pisk til cremen tykner. Tag cremen af og fortsæt med at piske til den er næsten kold. Kog blåbær og sukker

Luksus havregrød❤️

  Herhjemme spiser ungerne og jeg sommetider havregrød til morgenmad - som det sikkert sker i mange andre danske hjem😊.  Normalt spiser vi den med kanelsukker og smør, men i dag blev den peppet op med sød banan og chokolade og lækre friske hindbær. Rigtig lækker kombinationen.  Havregrød kan laves på mange måder - med vand eller mælk eller begge dele og mælken kan være alt fra minimælk til sødmælk. Sågar kan den laves i mikroovnen!  Jeg laver dog min i gryde og ALTID med sødmælk! Jeg arbejdede engang i hjemmeplejen og der fik jeg et tip af en sød gammel borger jeg plejede, om at havregrøden skal piskes godt igennem med et piskeris når den laves! Så det gør jeg og så blir den dejlig og luftig. Her kommer opskriften👇 2 dl havregryn (fine eller grove) 2-3 dl sødmælk fra en mega sød ko 1/2 tsk salt Tern af en halv frisk banan Ca.1-2 tern Revet mørk chokolade 5-7 friske hindbær (eller andre bær) Bland gryn og mælk til en tynd grødet masse. Varm op under konstant piskning til grøden er tyk