For nogle år siden holdt vi 4+1=5års fødselsdag for vores to ældste børn og i den forbindelse holdt vi en kæmpe is-fest. Jeg tror jeg fik lavet hen ved 8 forskellige slags is, som blev serveret med hjemmelavede isvafler, flødeskum, syltetøj og hele moletjavsen. Det var et kæmpe hit og en af de is manden til stadighed har sukket efter var blåbærisen!
Derfor var det jo lige til højre benet at nogle af de lækre blåbær vi netop har plukket på ferien i Sverige, skulle bruges til netop denne is som smager helt fantastisk.
Jeg kan ikke huske hvor jeg har opskriften fra men her kommer den:
1 stang vanilje
4 æggeblommer
100g flormelis
175g lækre blåbær (gerne de rigtig som er røde indeni)
2 dråber citronsaft
3 dl piskefløde fra en munter malkeko
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
Pisk vanilje og æg i en skål sammen med flormelis.
Sæt blandingen over et vandbad og pisk til cremen tykner.
Tag cremen af og fortsæt med at piske til den er næsten kold.
Kog blåbær og sukker til en fin kompot, det tager ca. 5 min.
Køl af og smag til med citron.
Bland blåbærmassen med æggemassen.
Pisk fløden stil og vend blåbærmassen i.
Sørg for at massen er helt afkølet inden den køres på ismaskinen.
Har du ikke en ismaskine kan du bare røre i massen med et par timers mellemrum. Så undgår du de fleste krystaller.
Rigtig rigtig god fornøjelse!
Kommentarer
Send en kommentar