Sejr spurgte allerede imorges om ikke godt vi kunne lave banankage sammen i dag og sådan en skøn opfordring kan jeg ikke stå for. Ikke kun fordi banankage er en fantastisk kage, men mest af alt fordi jeg synes at det er helt fantastisk at Sejr er blevet så glad for at bage kager og jeg dermed også har fået en kagespiser mere her i huset - endelig.
Jeg vil være helt ærlig - jeg GIDER ikke opfinde den dybe tallerken når det kommer til banankage. Jeg gør derfor som jeg plejer at gøre - googler en opskrift ud fra min filosofi om at hvis man vil have det bedste skal man søge på - VERDENS BEDSTE. Det har indtil nu kun givet mig de skønneste opskrifter fundet både her og der i opskriftkartoteker og på blogs.
Denne gang har jeg fundet Verdens bedste banankage hos Mi Confesión. Find opskriften på hendes blog eller snup den lige her:
Verdens bedste banankage
2 dl sukker
2 tsk vanillesukker
3 æg
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g smør
2 bananer
Jeg vil være helt ærlig - jeg GIDER ikke opfinde den dybe tallerken når det kommer til banankage. Jeg gør derfor som jeg plejer at gøre - googler en opskrift ud fra min filosofi om at hvis man vil have det bedste skal man søge på - VERDENS BEDSTE. Det har indtil nu kun givet mig de skønneste opskrifter fundet både her og der i opskriftkartoteker og på blogs.
Denne gang har jeg fundet Verdens bedste banankage hos Mi Confesión. Find opskriften på hendes blog eller snup den lige her:
2 dl sukker
2 tsk vanillesukker
3 æg
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
100 g smør
2 bananer
100 g mørk chokolade (eller prøv med 50g mørk og 50g hvis - smager virkelig lækkert)
Tænd ovnen på 175 grader.
Pisk sukker, vanillesukker og æg godt luftigt med et piskeris eller en røremaskine.
Bland mel og bagepulver sammen og vend det i dejen lidt ad gangen sammen med blødgjort smør.
Bananerne moses og chokoladen hakkes og bland det i dejen.
Fordel kagen i en smurt form eller en form beklædt med bagepapir. Bag kagen nederst i ovnen i ca 55 minutter (tjek omkring 45 min hvordan det ser ud. Prik med en kødnål eller strikkepind. Der skal ikke hænge dej på).
Skal der kræses endnu mere kan du evt. overtrække med smeltet tempereret chokolade.
TIP: Jeg lagde skiver af banan i formen inden jeg hældte dejen over. Ved servering satte jeg kagen "på hovedet" så man kunne se det fine mønster af bananskiver og mørk chokolade.
____________________________
Der blev der dog ikke tid til det store pynteri i dag da Sejr og hans to venner lige skulle nå et stykke lun kage inden de skulle hjem efter aftensmaden. Men den smager altså også bare godt som den er..
Takanna - Velbekomme!
Kommentarer
Send en kommentar