Anne's hyggested har en skøn opskrift på jordbærsirup som jeg har taget til mig og planlægger at bruge både til is og andre søde sager.
Jeg har gengivet opskriften her
1 kg friske eller frosne jordbær
Saft af 1 ½ citron
235g sukker pr. ½ l saft.
Blend bærerne helt smooth.
Fyld herefter massen op i et rent viskestykke (viskestykket bliver farvet så det skal muligvis kasseres efter brug)
Pres/vrid nu saften ud af mosen gennem viskestykket ned i en skål.
Mål nu op hvor mange dl saft du har fået ud af arbejdet og sukker.
Varm sukker og saft op til sukkeret er smeltet (må ikke koge)
Tilsæt til sidst citronsaften.
Hæld siruppen på kogte glas og brug den til kager, is og andre søde sager.
1 kg friske eller frosne jordbær
Saft af 1 ½ citron
235g sukker pr. ½ l saft.
Blend bærerne helt smooth.
Fyld herefter massen op i et rent viskestykke (viskestykket bliver farvet så det skal muligvis kasseres efter brug)
Pres/vrid nu saften ud af mosen gennem viskestykket ned i en skål.
Mål nu op hvor mange dl saft du har fået ud af arbejdet og sukker.
Varm sukker og saft op til sukkeret er smeltet (må ikke koge)
Tilsæt til sidst citronsaften.
Hæld siruppen på kogte glas og brug den til kager, is og andre søde sager.
Kommentarer
Send en kommentar