Gå videre til hovedindholdet

1-2-3-4 Yellow cake sprængfyldt med jordbær!

I går var en fejringens dag. Vi fejrede at det var mandag. At vores store pige Vila startede i 2. klasse. At lille V blev præcis 3 måneder. At Sejr havde haft en skøn legedag hjemme med bedstevennen Anton og at Antons forældre kom til hygge middag med den søde Olivia.

Som dessert og afslutning på denne skønne dag havde jeg lavet en 'lille' kage til os..



Den består af den engelske 1-2-3-4 Yellow cake som i konsistens minder om en mellemting mellem sandkage, marzerinkage og lagkagebunde. Den er simpel men lækker og kan kombineres med lækre mousser af en hver slags. Jeg valgte at lave en lækker jordbærmousse mellem lagene og selvfølgelig friske jordbær.

Og nu skal i selvfølgelig have opskriften - Den kommer her!

1-2-3-4 Yellow cake

Giver 1 hel høj kage eller kan laves som 3 separate lag, hvilket dog forlænger bagetiden medmindre du har 3 ens springforme.

2½ dl blødt smør
5 dl sukker
4 æg
1 tsk. salt
7½ dl sigtet hvedemel
2 tsk. bagepulver
2½ dl mælk
Korn fra 1 stang vanilje

Rør smør og sukker blødt og luftigt.
Tilsæt æggene ét af gangen.
Bland mel, salt og bagepulver i en separat skål.
Bland vaniljen sammen med mælken i en anden skål.
Tilsæt skiftevis den tørre og den våde blanding til æggeblandingen.
Smør en 20cm. springform med smør og drys med mel. Bank det overskydende mel af formen.
Kagedejen deles nu i 3 lige store portioner.
Første portion hældes i springformen og bages ca. 20-25 min ved 180 grader.
Herefter gentages  processen med de to resterende portioner dej.
Lad bundene køle af.

Til min kage brugte jeg kun 2 af bundene - til top og bund men man kan sagtens lave den i 3 lag hvis man har lyst.


Jordbærmousse

4 plader husblas
4 dl. piskefløde
2 dl. jordbærsirup

Udblød husblassen i 1 dl. vand i ca. 30 min
Smelt den herefter over et vandbad.
Hæld husblassen i jordbærsiruppen i en tynd stråle under omrøring.
Pisk piskefløden til flødeskum.
Vend jordbærblandingen sammen med flødeskum til den er ensartet i farven.

Kagen lægges sammen.

Læg en af bundene nederst i din springform.
Foer formen med bageplast (eller evt. bagepapir) langs med kanten af formen så den rager op over formens kant.
Skær jordbær i skiver og stil dem langs med kanten på bunden så det ligner små hjerter.
Fyld forsigtigt mousse i formen uden at jordbærskiverne vælter.
Stik skiver af jordbær ned i midten af kagen.
Læg endnu en kagebund på som låg.
Herefter lægger du endnu et lag mousse - dette må gerne være lidt tyndere og pynt med friske jordbær som du synes.
Jeg har brugt jordbærskiver og forsøgt mig med en lille jordbærblomst.

Stil den færdigpyntede kage på køl i min 2 timer til moussen har sat sig.

Tag ud, server og nyd denne lækre bid af sommer.




Velbekomme!






Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Verdens bedste: Banankage

Sejr spurgte allerede imorges om ikke godt vi kunne lave banankage sammen  i dag og sådan en skøn opfordring kan jeg ikke stå for. Ikke kun fordi  banankage er en fantastisk kage, men mest af alt fordi jeg synes at det er helt fantastisk at Sejr er  blevet så glad for at bage kager og jeg dermed også har fået en kagespiser mere her i huset - endelig. Jeg vil være helt ærlig - jeg GIDER ikke opfinde den dybe tallerken når det kommer til banankage. Jeg gør derfor som jeg plejer at gøre - googler en opskrift ud fra min filosofi om at hvis man vil have det bedste skal man søge på - VERDENS BEDSTE. Det har indtil nu kun givet mig de skønneste opskrifter fundet både her og der i opskriftkartoteker og på blogs.  Denne gang har jeg fundet Verdens bedste banankage hos  Mi Confesión . Find opskriften på hendes blog eller snup den lige her: Verdens bedste banankage 2 dl sukker 2 tsk vanillesukker 3 æg 2 dl hvedemel 1 tsk bagepulver 100 g smør 2 bananer 100 g mørk chokolade  (ell

Verdens bedste blåbæris!

For nogle år siden holdt vi 4+1=5års fødselsdag for vores to ældste børn og i den forbindelse holdt vi en kæmpe is-fest. Jeg tror jeg fik lavet hen ved 8 forskellige slags is, som blev serveret med hjemmelavede isvafler, flødeskum, syltetøj og hele moletjavsen. Det var et kæmpe hit og en af de is manden til stadighed har sukket efter var blåbærisen! Derfor var det jo lige til højre benet at nogle af de lækre blåbær vi netop har plukket på ferien i Sverige, skulle bruges til netop denne is som smager helt fantastisk. Jeg kan ikke huske hvor jeg har opskriften fra men her kommer den: 1 stang vanilje 4 æggeblommer 100g flormelis 175g lækre blåbær (gerne de rigtig som er røde indeni) 2 dråber citronsaft 3 dl piskefløde fra en munter malkeko Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Pisk vanilje og æg i en skål sammen med flormelis. Sæt blandingen over et vandbad og pisk til cremen tykner. Tag cremen af og fortsæt med at piske til den er næsten kold. Kog blåbær og sukker

Luksus havregrød❤️

  Herhjemme spiser ungerne og jeg sommetider havregrød til morgenmad - som det sikkert sker i mange andre danske hjem😊.  Normalt spiser vi den med kanelsukker og smør, men i dag blev den peppet op med sød banan og chokolade og lækre friske hindbær. Rigtig lækker kombinationen.  Havregrød kan laves på mange måder - med vand eller mælk eller begge dele og mælken kan være alt fra minimælk til sødmælk. Sågar kan den laves i mikroovnen!  Jeg laver dog min i gryde og ALTID med sødmælk! Jeg arbejdede engang i hjemmeplejen og der fik jeg et tip af en sød gammel borger jeg plejede, om at havregrøden skal piskes godt igennem med et piskeris når den laves! Så det gør jeg og så blir den dejlig og luftig. Her kommer opskriften👇 2 dl havregryn (fine eller grove) 2-3 dl sødmælk fra en mega sød ko 1/2 tsk salt Tern af en halv frisk banan Ca.1-2 tern Revet mørk chokolade 5-7 friske hindbær (eller andre bær) Bland gryn og mælk til en tynd grødet masse. Varm op under konstant piskning til grøden er tyk