I går var en fejringens dag. Vi fejrede at det var mandag. At vores store pige Vila startede i 2. klasse. At lille V blev præcis 3 måneder. At Sejr havde haft en skøn legedag hjemme med bedstevennen Anton og at Antons forældre kom til hygge middag med den søde Olivia.
Som dessert og afslutning på denne skønne dag havde jeg lavet en 'lille' kage til os..
Den består af den engelske 1-2-3-4 Yellow cake som i konsistens minder om en mellemting mellem sandkage, marzerinkage og lagkagebunde. Den er simpel men lækker og kan kombineres med lækre mousser af en hver slags. Jeg valgte at lave en lækker jordbærmousse mellem lagene og selvfølgelig friske jordbær.
Og nu skal i selvfølgelig have opskriften - Den kommer her!
1-2-3-4 Yellow cake
Giver 1 hel høj kage eller kan laves som 3 separate lag, hvilket dog forlænger bagetiden medmindre du har 3 ens springforme.
2½ dl blødt smør
5 dl sukker
4 æg
1 tsk. salt
7½ dl sigtet hvedemel
2 tsk. bagepulver
2½ dl mælk
Korn fra 1 stang vanilje
Rør smør og sukker blødt og luftigt.
Tilsæt æggene ét af gangen.
Bland mel, salt og bagepulver i en separat skål.
Bland vaniljen sammen med mælken i en anden skål.
Tilsæt skiftevis den tørre og den våde blanding til æggeblandingen.
Smør en 20cm. springform med smør og drys med mel. Bank det overskydende mel af formen.
Kagedejen deles nu i 3 lige store portioner.
Første portion hældes i springformen og bages ca. 20-25 min ved 180 grader.
Herefter gentages processen med de to resterende portioner dej.
Lad bundene køle af.
Til min kage brugte jeg kun 2 af bundene - til top og bund men man kan sagtens lave den i 3 lag hvis man har lyst.
Jordbærmousse
4 plader husblas
4 dl. piskefløde
2 dl. jordbærsirup
Udblød husblassen i 1 dl. vand i ca. 30 min
Smelt den herefter over et vandbad.
Hæld husblassen i jordbærsiruppen i en tynd stråle under omrøring.
Pisk piskefløden til flødeskum.
Vend jordbærblandingen sammen med flødeskum til den er ensartet i farven.
Kagen lægges sammen.
Læg en af bundene nederst i din springform.
Foer formen med bageplast (eller evt. bagepapir) langs med kanten af formen så den rager op over formens kant.
Skær jordbær i skiver og stil dem langs med kanten på bunden så det ligner små hjerter.
Fyld forsigtigt mousse i formen uden at jordbærskiverne vælter.
Stik skiver af jordbær ned i midten af kagen.
Læg endnu en kagebund på som låg.
Herefter lægger du endnu et lag mousse - dette må gerne være lidt tyndere og pynt med friske jordbær som du synes.
Jeg har brugt jordbærskiver og forsøgt mig med en lille jordbærblomst.
Stil den færdigpyntede kage på køl i min 2 timer til moussen har sat sig.
Tag ud, server og nyd denne lækre bid af sommer.
Velbekomme!
Som dessert og afslutning på denne skønne dag havde jeg lavet en 'lille' kage til os..
Den består af den engelske 1-2-3-4 Yellow cake som i konsistens minder om en mellemting mellem sandkage, marzerinkage og lagkagebunde. Den er simpel men lækker og kan kombineres med lækre mousser af en hver slags. Jeg valgte at lave en lækker jordbærmousse mellem lagene og selvfølgelig friske jordbær.
Og nu skal i selvfølgelig have opskriften - Den kommer her!
1-2-3-4 Yellow cake
Giver 1 hel høj kage eller kan laves som 3 separate lag, hvilket dog forlænger bagetiden medmindre du har 3 ens springforme.
2½ dl blødt smør
5 dl sukker
4 æg
1 tsk. salt
7½ dl sigtet hvedemel
2 tsk. bagepulver
2½ dl mælk
Korn fra 1 stang vanilje
Rør smør og sukker blødt og luftigt.
Tilsæt æggene ét af gangen.
Bland mel, salt og bagepulver i en separat skål.
Bland vaniljen sammen med mælken i en anden skål.
Tilsæt skiftevis den tørre og den våde blanding til æggeblandingen.
Smør en 20cm. springform med smør og drys med mel. Bank det overskydende mel af formen.
Kagedejen deles nu i 3 lige store portioner.
Første portion hældes i springformen og bages ca. 20-25 min ved 180 grader.
Herefter gentages processen med de to resterende portioner dej.
Lad bundene køle af.
Til min kage brugte jeg kun 2 af bundene - til top og bund men man kan sagtens lave den i 3 lag hvis man har lyst.
Jordbærmousse
4 plader husblas
4 dl. piskefløde
2 dl. jordbærsirup
Udblød husblassen i 1 dl. vand i ca. 30 min
Smelt den herefter over et vandbad.
Hæld husblassen i jordbærsiruppen i en tynd stråle under omrøring.
Pisk piskefløden til flødeskum.
Vend jordbærblandingen sammen med flødeskum til den er ensartet i farven.
Kagen lægges sammen.
Læg en af bundene nederst i din springform.
Foer formen med bageplast (eller evt. bagepapir) langs med kanten af formen så den rager op over formens kant.
Skær jordbær i skiver og stil dem langs med kanten på bunden så det ligner små hjerter.
Fyld forsigtigt mousse i formen uden at jordbærskiverne vælter.
Stik skiver af jordbær ned i midten af kagen.
Læg endnu en kagebund på som låg.
Herefter lægger du endnu et lag mousse - dette må gerne være lidt tyndere og pynt med friske jordbær som du synes.
Jeg har brugt jordbærskiver og forsøgt mig med en lille jordbærblomst.
Stil den færdigpyntede kage på køl i min 2 timer til moussen har sat sig.
Tag ud, server og nyd denne lækre bid af sommer.
Velbekomme!
Kommentarer
Send en kommentar