OBS: dejen røres aftenen før bollerne skal spises!
Som lovet kommer her opskriften på mine favoritboller til morgenbordet .. Eller alle andre steder.. Ved at lade bollerne hæve natten over bliver de luftige og lækre og bløde indvendig og dejligt sprøde uden på.. Mums!
Jeg skifter sommetider en del af hvedemelet ud med durummel, speltmel og/eller havregryn. Gør hvad der passer til dig og det du kan lide😘
Her kommer opskriften - giver 10 store morgenboller❤️
15g gær
5 dl koldt vand
1 lille spsk salt
1 spsk honning, sirup eller sukker
Ca. 900g hvedemel.
Rør gæren ud i vandet
Tilsæt salt og sukker
Tilsæt mel lidt efter lidt. Bruger du en røremaskine så skal dejen slippe skålens sider men stadig være fugtig og smidig. Dejen skal være håndterbar uden at klistre.
Læg dejen i en dækket skål med plads til at den kan hæve.
Lad den hæve natten over.
Dejen er nu hævet og føles klistret og 'stringy'.
Brug lidt mel til at forme bollerne og sæt dem på en bageplade og lad den efterhæve 15 min mens ovnen varmer op til 250 grader.
Bag i ovnen i ca. 12-15 min.
Server dem lune.
Velbekomme❤️
Tip: tjek om bollerne er færdige ved at banke dem på bunden. Er de hårde er de færdige.
Daggamle boller kan friskes op ved at dryppe dem med vand og lune dem i ovnen. Så blir de næsten som nybagte!
Kommentarer
Send en kommentar