I dag har vi frådset med søde sager. Først friskbagte morgenboller, til eftermiddag fik vi gæster til pandekager og endelig kunne vi her til aften sætte tænderne i lækre hjemmebagte kanelsnurre - mums!
Opskriften på kanelsnurrerne er fra Claus Meyers Almanak s. 449. Jeg har ikke lavet alt fra denne kogebog da den er temmelig ambitiøs i det hele taget men endnu mere heroppe på Grønland. Ikke desto mindre faldt denne lige i mine øjne og den tåler helt bestemt en deling så her kommer den.
Obs. Det anbefales at du bruger en røremaskine og vær opmærksom på at der er lange hævetider så du skal have god tid. Til gengæld er de arbejdet værd.
Kanelsnurre - 16 stk
Dej
5 dl mælk
50 g gær
1 stort æg
1 kg mel
150 g sukker
15 g salt
12 g stødt kardemomme
150 g smør
Fyld
125 g blødt smør
125 g sukker
2 spsk kanel
Smulder og rør gæren ud i den kolde mælk. Tilsæt æg, mel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen igennem til den er blank og slipper røreskålens sider. Ælt i 20 minutter. Tilsæt blødt smør skåret i tern og ælt igen i 20 minutter .
Lad dejen hæve med et klæde over i 1 1/2 time.
Rul dejen ud i en firkant op 50x40 cm. Smør smøret ud på dejen og drys med sukker og kanel. Brug hænderne til at arbejde blandingen godt sammen på dejen. Tag 1/3 af dejen og fold ind over 1/3 af dejen. Tag herefter den sidste 1/3 og fold modsat over de to første lag så du nu har en dej der består af 3 lag. Rul denne dej ud til 30x50 cm og del den i 16 strimler ( ca. 2 cm).
Tag en strimmel i hver sin ende og sno den i hver sin retning så der kommer 4-5 snoninger. Hold herefter fast i den ene ende med venstre hånds tommelfinger og før snoningen rundt om pege og langefinger og før til sidst den anden ende ned mellem pege og langefinger således at kanelsnurren ender er i bunden af snurren. Sæt kanelsnurrene på en plade med bagepapir.
Lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse med et klæde over i ca. 2 timer
Pensel med æg og drys evt. med lidt sukker.
Bag ved 200 grader i 12-14 minutter.
Afkøl og nyd!
Takanna - Velbekomme!
Obs. Det anbefales at du bruger en røremaskine og vær opmærksom på at der er lange hævetider så du skal have god tid. Til gengæld er de arbejdet værd.
Kanelsnurre - 16 stk
Dej
5 dl mælk
50 g gær
1 stort æg
1 kg mel
150 g sukker
15 g salt
12 g stødt kardemomme
150 g smør
Fyld
125 g blødt smør
125 g sukker
2 spsk kanel
Smulder og rør gæren ud i den kolde mælk. Tilsæt æg, mel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen igennem til den er blank og slipper røreskålens sider. Ælt i 20 minutter. Tilsæt blødt smør skåret i tern og ælt igen i 20 minutter .
Lad dejen hæve med et klæde over i 1 1/2 time.
Rul dejen ud i en firkant op 50x40 cm. Smør smøret ud på dejen og drys med sukker og kanel. Brug hænderne til at arbejde blandingen godt sammen på dejen. Tag 1/3 af dejen og fold ind over 1/3 af dejen. Tag herefter den sidste 1/3 og fold modsat over de to første lag så du nu har en dej der består af 3 lag. Rul denne dej ud til 30x50 cm og del den i 16 strimler ( ca. 2 cm).
Tag en strimmel i hver sin ende og sno den i hver sin retning så der kommer 4-5 snoninger. Hold herefter fast i den ene ende med venstre hånds tommelfinger og før snoningen rundt om pege og langefinger og før til sidst den anden ende ned mellem pege og langefinger således at kanelsnurren ender er i bunden af snurren. Sæt kanelsnurrene på en plade med bagepapir.
Lad dem hæve lunt til dobbelt størrelse med et klæde over i ca. 2 timer
Pensel med æg og drys evt. med lidt sukker.
Bag ved 200 grader i 12-14 minutter.
Afkøl og nyd!
Takanna - Velbekomme!
Kommentarer
Send en kommentar