Som regel bager jeg altid morgenboller i weekenden efter en opskrift som kræver at dejen hæver natten over. Desværre hænder det at jeg ikke får lavet min dej - enten fordi jeg er ude og laver andre spændende ting og sager eller simpelthen fordi jeg er for træt fredag aften, efter en hel arbejds uge. Når det sker ærgrer jeg mig altid gul og grøn dagen efter, for der er simpelthen ikke meget der slår friskbagte morgenboller, men jeg magter simpelthen ikke boller der skal hæve i evigheder over flere omgange om morgenen.
Derfor vil jeg gerne dele denne opskrift med jer, som jeg har fundet på cphfoodie. Jeg prøvede den i morges og de er altså virkelig lækre. Det er et rigtig fint alternativt til de langtidshævede jeg plejer at bage fordi de kun tager 60 min at bage fra start til slut.
Vær dog opmærksom på at der her er tale om bløde boller á la fødselsdagsboller og ikke sprøde rundstykker. Bare så du lige ved hvad du skal forvente - til gengæld er de hurtige.
Hurtige morgenboller
Opskriften giver 12 boller.
6 spsk lunkent vand
50g gær
3 dl mælk
3 spsk sukker
1 1/2 tsk salt
50 g smeltet smør
Ca. 7-8 dl mel
Æg til pensling
Evt. birkis eller sesam som pynt
Opløs gæren i vandet. Tilsæt mælk, sukker, salt og smeltet smør. Tilsæt mel lidt af gangen så du har styr på konsistensen. Den skal være blød og fugtig men ikke klisteret. Den skal slippe dejskålens sider hvis du bruger en røremaskine.
Del delen i 12 lige store stykker og form dem til boller. Lad dem hæve i 30 min under et rent klæde og bag i 13-14 minutter på 225 grader til de er flotte gyldne og har fået en sprød bund. Vend evt. en af bollerne og bank let på bunden for at tjekke efter. Har den en sprød kant og lyder hul - så er de færdige!
Takanna - Værsågod!
Kommentarer
Send en kommentar